tisdag 8 januari 2013

jaha, ditten & datten

Så var glada Julen slut, slut , slut och se Julgranen kastas ut!! Nu var det att gå lite i förväg i den senaste tidens händelser. I söndags var det trist nog dags för min Lise-lott att åka tillbaka till vardagen med arbete i Stockholm.  De e då faen vad tyst och öde det tycks bli i huset så fort hon åker till Stockholm. Söndag eftermiddag gick därför i depressionernas tecken. 


Med måndagen kom så iden om att kasta ut Julgranen, den hade ju de fakto inte fått vatten  under hela den tid den prytt vardagsrummet (foten kunde inte ta hand om vatten). Redan hade den hunnit barra en hel del och detta var i sanning "piss i Missisippi" i jämförelse med med den mängd barr som drösade likt Niagara från den när kulor och belysning avlägsnades.


Fönstret i lilla hallen öppnades på vid gavel och med ett enkelt handgrepp förpassades granen nu förhållade vis fri från barr på utsidan av huset.


så snart jag vände mig om såg fann jag de resterande 75% av granen i form av barr överallt!! Att från början ha ägnat ca 10 minuter till att klä av och kasta ut granen, var inget i jämförelse med den dryga timma som det sedan åtgick för att sanera vardagsrum och hall från barr. självfallet blev det stopp i dammsugaren, så en reservmaskin fick tas i bruk. slutligen var i alla fall huset hyggligt sanerat. Tja troligen kommer vi finna barr ytterligare ett antal månader framöver, säg till oktober-november.

 Med granen utkastad tog jag så tag i reparationer av diverse videobandare och annan elektronik, köksbordet förvandlades i ett till radioverkstad.


Kan inte låta bli att lägga in bilden på lite guror som nu inte behöver slåss om uppmärksamheten längre då granen är utslängd.


Inga kommentarer: