torsdag 29 oktober 2015

Dagsläget

Var nu ganska länge sedan jag gjorde ett tappert försök att uttrycka mig i skrift, men nu är det så dags. Tankar kring allt som händer i min närhet och där utanför i samhället. Misstänker att jag snart inte får lov att uttrycka mig då det ej sällan faller utanför ramen av att vara PK.

Så där sitter jag på landsbygden med städer i min närhet och funderar kring livet. Hur var det nu "Vad är egentligen meningen med livet?" Som ung hade jag en Guds tro, om jag bara skötte mig enligt hans lära skulle allt bli bra, ja till och med fantastiskt. 

Insåg att jobbet att vara resepredikant torde vara det mest fantastiska av yrken. Med ett leende på läpparna stå och förkunna det som församlingen  ville höra om och om igen. Att till följd av detta få gratis bostad och middag serverad ofta på linnedukar i hemmen var en lyx som hörde till. 

Familjer tävlade om att övertrumfa varandra inför predikanten som bodde hos dem, självfallet gav de mer än gärna sagde predikant fickpengar så han skulle kunna ha lite trevligt och köpa fina saker. 

Där stod han i kyrkan, sjöng och pratade om himlen och allt fantastiskt som skulle komma när vi dog. På samma sätt lovar en annan religion att de som blir krigare eller dör till följd av bombattentat att de ska få en mängd vackra jungfrur när de dör som martyrer. Ganska snart inträdde fenomenet Masssuggesion! Predikanten hade då förmågan att styra sin lyssnande församling i den riktning han önskade! 

Med åren skulle denna Guds tro förändras till en ateism. Att tro på en Gubbe och hans son som bor där uppe i himlen, verkar banne mig riskabelt jag som är så förbaskat flygrädd.  

Samma form av massuggesion är vanlig inom fotboll och hockey, ja överallt används denna. En rock gala tillhör också gruppen. Trist nog också inom politiken. En av de mer kända specialisterna inom detta område Hitler var nära att lyckas dupera stora delar av världen i sina förkunnelser. Andra får nöja sig med att ha en hängiven skara på 100-30000 anhängare som andäktigt lyssnar till vad ledaren förkunnar. Se bara på de 1-maj tal som hålls.

I vårt land har tack och lov Religionen spelat ut sin roll nästan helt, anhängare av Kristendomen blir allt färre vilket innebär att Staten lyckats kontrollera detta fenomen.

Ända tills nu, när fanatiska anhängare av en annan religion börjat svämma in över våra gränser. Här får de pga av vår lagstadgade religionsfrihet rätten att bygga kyrkor och sluta sig samman i sin tro. En tro som i många av dessa anhängares fall gjort att de flytt från sina egna hem och länder. 

På samma sätt som när Korsriddare på 1000-talet med våld försökte kristna okunniga om den Rätta tron, vill nu dessa nya religiösa grupper att vi ska anamma deras tro. Att bli rättroende, om vi väljer att inte bli detta anses vårt värde som människor var NOLL och INTET!

Just detta senare fenomen skrämmer mig otroligt mycket. Rädslan över vad som komma skall för mig och mina efterlevande. Kommer de kunna leva i ett samhälle styrt av Relgion, eller kommer du leva i en demokrati som styrs helt utanför religionens egna förordningar.

Ska jag som född i landet med mina förfäder födda här tvingas att emigrera som flykting till ett annat land i avsikt att inte avrättas för mina åsikter!

Från att ha varit en Demokrati har vårt land förvandlats, Nu gäller det för oss undersåtar att vara PK, till och med medierna och alla deras journalister gör vad de kan för att uppfylla PK-kravet. Vilket i slutändan innebär att vad du ska tycka och tänka styrs av PK-Makten! Vi upphör därmede att vara en demokrati. 

Svamlar vidare - Brott i vårt land!! Att döda någon i vårt land kan innebära att man blir dömd till 18 års fängelse!! Att döda två eller flera ger i princip samma straff!!! Mördaren blir därmed dömd för det första mordet men får sedan Rabatt på följande mord!

Våldtäkter anses uppenbarligen vara småbrott då de allra flesta våldtäkter läggs ned i brist på bevis heter det. De få gånger som gärningsmannen fälls kan det innebära ett straff på ca 3 år! 3 år för att förstöra någons liv!!

I båda fallen får de drabbade knappt någon hjälp av samhället för att gå vidare, medan brottslingen efter avtjänat straff, där han ofta skaffat sig en gedigen utbildning får alla möjliga förmåner i hopp om att han ska kunna återanpassas till samhället.

Ett brott står dock prioriterat över andra. Det tillhör gruppen trafikbrott och självfallet handlar det om fortkörning! Ett enkelt brott för polis att utreda, en perfekt mjölkko för staten som behöver pengar. Du stoppas för brottet,  om det inte skett tidigare får du böter och kan fortsätta din färd. Så till vida du inte kört 30km/t för fort eller mer. Då blir du av med körkort, får böter och får din premie på bilförsäkringen höjd till maxbeloppet oavsett hur många år du  kört skadefritt!

För alldeles för många av dessa brottslingar innebär avsaknaden av körkort att de förlorar jobbet, (tja de kanske lyckas pricka in månaden av indraget körkort med en semester) de blir med andra ord bestraffade inte en gång utan ett flertal. Hur många fall av fortkörning läggs ned på grund av bristande bevis!?  Troligen inga!!

Att köra bil påverkad av droger!! Ja det funkar uppenbarligen på liknande sätt som när det gällde mord. Du blir visserligen av med körkortet, förlorar jobbet mm. Men efter detta följer en mängd insatser i hopp om att du ska kunna komma tillbaka i samhället. Vård kallas det och kostar massor av pengar. 

Samtidigt som polis finns på vägarna i jakt på de grova brottslingarna som kör bil för fort, har de ej tid att ens besöka personer som haft inbrott och blivit bestulna på deras hårt förvärvade besparingar och annat. De få gånger som dylika brott klaras upp bygger oftast på en ren tillfällighet. Men skulle du sedan inte ha bevis för att du är rättmätig ägare till föremålen som påträffats tillfaller de i brist på bevis Tjuven!!! Hur många har kvar kvitto på ärvda smycken, eller varför inte den nu 10 år gamla stereoanläggningen? 

Svamlat tillräckligt för denna gång.

Inga kommentarer: