lördag 3 oktober 2009

höstrusk

Ja så var det dags igen. Denna lördag ståtade med regnväder och kyla. Det senare i form av element som vägrade bli varma hur mycket de än luftades. Lagom till Nyår lär de dock sprida skön värme-hoppas jag.



Ja så skulle jag ta en snabbis för att kolla en av kundernas båtar som behöver viss höstservice. fortfarande regnade det och var trist när jag hittade fram till en tomt inte långt från Gröna Lund. Inträngd bland gamla hus låg detta varvsområde. med hjälp av en enkel slip drogs motorbåtarna upp en efter en. För att slippa veva och slita för hand hade slipen försetts med en gammal bensinmotor som drog i virens spel.



Där gömd i en låda stod den lilla sidventilsmotorn av Austin tillverkning, tillsammans med växellådan och diverse yttre drev. Det trevliga var att sidventilaren tycktes fungera alldeles utmärkt om än kanske i behov av viss service. Så de innehavare av en Austin från 30-40 talet kan här kanske fynda ordentligt genom att erbjuda ett modernare alt till denna klenod.




Båtvärlden ger mig nära nog gratis lärdomar varje dag den saken är klar. I dagens fall handlar det om Amerikanska Mercury som säljer mängder av båtmotorer under sitt märkesnamn resp Mercruiser. Vad är då detta för ett fabrikat kan man fråga sig.



Det visar sig snabbt att bland fabrikatets större V8 motorer gömmer sig både Ford och GM, och bland deras mindre motorer samt dieslar finns märken som Volvo-Penta, Perkins, Opel, Peugeot mfl.

Mercury? Opel?

Så här kan det ju inte vara. Men verkligheten är att det samma gäller också det svensk-svenska Volvo Penta som säljer en mängd olika motorer, alla fördessa med detta för oss anrika båtmotornamn. Bakom det rymmer sig samma motortillverkare som i fallet med Mercury. poff!!!



Att samla på båtar kräver en hel del plats vilket gjort att vi nu bestämt oss för att decimera samlingen. Trist men lite mer verklighetsnära den saken e klar.



När vi/jag så började terroriseras av en spekulant på vår "s/y brisa" från vårt östra grannland infann sig en mängd frågor. Detta trots att han ännu ej visat kniven!



Vad som nu skett har inneburit ett par samtal och en mängd mail. Inte nog med att han eventuellt hade avsikt att köpa s/y brisa, undertecknad fick dessutom fick jag agera båtpsykolog för denne Finne.




Men så i går började det lossna ordentligt, nu ville han helst av allt byta till sig s/y brisa istället för att köpa den för kontanta medel så att säga. Hans förslag om bytesobjekt föll dock i god gjord.



Innebärande att vi nu kommer bli ägare till en "Plastraket" av märket Yamaha FJ1200. En raket som skall provköras för att sedan läggas ut till försäljning.


se också:

http://www.sysubmissive.blogspot.com/

http://sy-esther.blogspot.com/

http://sy-esther.blogspot.com/






















Inga kommentarer: