torsdag 18 februari 2010

"grannar-badrum-kräksjuka-bil-båt"

En mängd saker att ta upp i dagens blogg att dömma av överskriften.



Allt nog tidigare har jag säkert nämnt klagomål från grannen under (samt til dennes assistans-ordf i vår Bostadsrättsförening). Detta gick ut på att ett byte av toalettstol hos oss föranledde ett stort läckage i grannen under oss nyrenoverade badrum!! Något som jag ställde mig ytterligt tveksam till då endast några droppar vatten runnit ut och vårt golv verkade vara 100% tätt! Mätning av fukt gjordes av sk specialist(anlitad av granne) och denne fann fukt markering på en yta ca 50 cm från den plats där ev fukt kunnat finnas!?

Sålunda insåg vi att vårt badrum måste renoveras, Vännen Janne med firma GOJSOBYGG anlitades för detta arbete.

rivning av gamla badrummet...

Som väntat av mig (samt av Janne) vid första inspektion stod fukt inte att finna. Det hela verkar mera vara ett försök till försäkringsbedrägeri!!


nu börjar det nya kaklet komma på plats.

Under ett par veckor har så renoveringen pågått och nu anar vi slutet av den. Kakel är på plats och under de närmaste dagarna kommer även klinkers på golvet att läggas. Sen dags för "röris" och installation av all pryttlar.

vi ser slutet på allt arbete, snyggt!!

Ja en olycka kommer inte ensam, så mitt under denna renoverings fas 1, tillkommer vad som troligen kan kallas "VinterKräkSjukan". Både LL o jag blir mega sjuka och helt utslagna av kräk o diaree, lustigt med tanke på total avsaknad av toalett i vår våning!


Vid varje anfall var det en spann som gällde alt ta sig 5 våningar ned till en toa vid tvättstugan. Vi har nu blivit lovade att kommande helg ha en toalett som funkar med hjälp av vattenhink.

HURRA!!!


Våran sjuka har i alla fall bedarrat så vardagen kan komma tillbaka i våra liv.

Nu infinner sig ytterligare problem, denna gång med vårt nytillskott Daimlern. Oljud vid höger bakhjul diagnostiseras till ett hjullager som är på väg att ge upp. Detta kommer ytterligt lämpligt då vår JEEP står stilla i frosten med trasig topplockspackning(okörbar). Återstår för undertecknad att byta detta lager under eftermiddagen med det besvär som detta innefattar.


Båtsidan bjuder på att under morgondagen avhämta tvenne gigantiska marindieslar och frakta dem till verkstaden på Ekerö. detta har dröjt länge men nu ska det ske. Mer om renovering av dessa kommer finnas på min hemsida.


http://www.supercarmotors.se/


Övrigt på båtsidan innebär enbart SNÖ- detta vintriga fenomen som jag till 100% o-gillar.


kram o studs alla läsare.

Inga kommentarer: