torsdag 13 maj 2010

Massor av knas

Dags igen att fylla en massa ord som troligen ingen läser. I vilket fall som helst ger sig ingen till känna, men shit happens.


En glad förhoppningsfull kille ringde och ville köpa våran Honda, och visst såg han glad ut när jag levererade den till hans hemadress. Han hade ännu inget körkort. men nu var det dags att rulla på två hjul. (köparen längst till höger i bild)

Nu fanns plötsligt ekonomi till att få en fungerande logistik i familjen. En reservdels-Jeep hittades på blocket till ett facilt pris. Sagt och gjort kontakt togs vilket förhoppningsvis skulle leda till köp. Ja det var nu så att killen hade 2 Jeepar till salu, en som var hygglig med diverse fel, en som var mer eller mindre i delar. När det slutligen blev affär (det fanns en köpare före i kön) visade det sig att den bättre bilen fanns kvar!.


Med hjälp av vännen Anders styrde vi så Jaggan till Nynäshamn för att hämta objektet. Med i packningen fanns en startmotor och med hjälp av denna skulle den tilltänkta bilen starta utan problem enl säljaren. Det gjorde DEN!!! HURRA!!!



Senare styrde vi därför en Jeep och Jaggan till Ekerö där Jeep´n parkerades över natten i väntan på lite extra reparationer och friska däck.


Dagen efter åtgärdades en del fel på den och Jaggan fick ta plats inne i min nyss hyrda container. I säkert förvar kan man nog kalla det.



Så var det dags att hämta Janne´s Chris Craft från Rindö där den befunnit sig lagrad en längre tid. Något som gjorde att ett antal dunkar fylldes med frisk dyrbar soppa och lastades ombord på samme Janne´s Bertram båt. (Den är till salu). Med denna förflyttade vi oss denna dags morgon från Västerbron till Rindö vilket blev en skön trevlig tur. Väl på plats bands rep mellan de båda båtarna och bogseringen påbörjades väl medvetna om att denna senare del av äventyret skulle ta några timma i anspråk.


Vi mötte en mängd olika flytettyg, varav som vanligt de mindre tuffa sportbåtarna drog upp en enorm sjögång som gav oss lite problem, ja det gjorde de spårvagnarna också (di kör som galna) medan mötet med två hyggligt stora fraktfartyg knappt märktes på vågsvallet.


Vår resa fortsatte och till slut var vi vid RBKs varv vid Ulvsunda. Här skulle vi nu passera ett 5 meter brett gap mellan vad som skall bli någon form av bro (SL bygger). Vid tillfället var det ganska hårt strömdrag i vattnet varvid vi avsiktligt tog det extra försiktigt. detta hjälpte dock inte alls, utan Chris Craften med mig ombord(omöjlig att styra) dansade en yster dans bakom Bertram. Vilket beklagligt nog slutade i att båtens för stötte emot en I-balk av grov storlek. denna skar in i Chris Craftens skrov som en konservöppnare.


Janne svor självfallet högt och ljudligt, var det inte en oljedunk som kastades också tro. Med en sargad Chris Craft tog vi så in den till bryggorna och förtöjde den. Fortfarande irriterade, nej förbannade till max över att de inte försett dessa hemska I-balkar med någon form av avbärare, skydd för liknande händelser. Återstår att se - höra vad de har att säga om detta i morgon då Janne skulle kontakta dem.


med Bertramen tog vi oss så tillbaka till trygga hamnen RBK, nu hade det börjat duggregna. På det stora hela hade det varit en fin dag (frånräknat missödet).


I morgon är det så Rosalinns stora dag, hon fyller år. Samtidigt skall vi packa in oss i nya Jeep´n och köra till vårt kära Söbben på Orust för att stanna där en HEL vecka, allt medan undertecknad själv ska passa på att fylla år.


hopp o studs alla eventuella läsare.

Inga kommentarer: