onsdag 10 april 2013

Politiska fundringar


De sista dagarna har jag läst en del inlägg på Facebook som jag måste säga att jag ogillar. på något sätt tycks vår empati försvinna i det blå under vissa betingelser. Vi har dessutom en tendens att konsekvent skylla våra egna och all världens elände på någon annan. Det må vara grannen eller Stadsministern. Visst ska vi i ett demokratiskt samhälle ha rätten att spy galla på våra folkvaldas agerande. Dock borde vi tänka på att Du och Jag är orsaken till att de innehar sin höga position i samhället. 

När vi därför spyr galla, visar vårt hat emot dessa gör vi det också indirekt emot oss själva då vi kanske varit med och valt dessa personer.

För ett antal år sedan blev vår dåvarande Stadsminister brutalt mördad. Han var en facettrik man, respekterad, älskad men också innerligt hatad av människor runt omkring honom. Som tur är fanns inte Facebook under denna tid, undras just vad som skulle skrivits om honom om så varit fallet. 

Kanske liknande hatfloskler som idag skrivs om Storbrittaniens fd premiärminister Margareth Thatcher "järnladyn". Skulle man tro alla hatiska inlägg om hennes bortgång skulle man kunna tro att hon var jämförbar med Adolf Hitler, Stalin eller någon annan diktatorisk tyrann.

Vilket fall som helst tycker jag det är osmakligt när dessa hatiska inlägg skrivs på FB. En form av personförföljelse som vi borde avstå från.

Speciellt med tanke på att hon till skillnad från andra premiärministrar i Storbrittanien omvaldes inte en gång utan TRE gånger till sin post!!! vilket torde innebära att hon på sin tid fick omkring 50% av väljarnas röster! Samma förhållande som råder i Sverige.

Kasta skit på regeringen och man gör det indirekt på alla de som röstat fram den sittande regeringen.

Bland de hatiska inläggen om henne finns många kopplade till Gruvindustrin där hon kan sägas vara ansvarig för nedläggning av ett flertal gruvor och därmed arbetslöshet. Motsvarande skedde i vårt då Socialdemokratiska Sverige med Olof Palme i spetsen där Sveriges varvsindustri och fartysgnäring lades ned. Tusentals människor blev arbetslösa.

Men den sittande beslutande regeringen var framröstad av en Majoritet av folket, på samma sätt som under Thatchers tid vid makten i Storbrittanien!

Slutsats, ska man gnälla, klaga på sittande regering i ett demokratiskt land, får man också ta med alla de som röstat på dessa personer. När de gör ett fel får man se till att välja andra representanter i regeringen.

Oavsett vilket, ingen av våra demokratiskt folkvalda har förhoppningsvis begått folkmord och andra allvarliga brott, de är eller har varit folkvalda av en majoritet. Vi har valt!!

Att sedan spy galla över dem i offentliga medier anser jag vara under all mänsklig värdighet, alldeles speciellt när de avlidit.

så valet är Ditt och Mitt, ska vi forsätta att slicka röven och i allt vara politiskt korrekta eller ska vi våga erkänna också våra egna fel och brister i vårt agerande.


Visst har vi och ska vi kunna byta åsikt, men inte katten ska vi gnälla av bara helvete för att det inte blir just så som vi inbillat oss att det skulle bli. Även de politiker som inte du skulle rösta på framför allt som oftast vettiga åsikter. Skit samma och de kommer från vänster eller höger. Sunt bondförnuft vinner i alla läger. 



Inga kommentarer: