måndag 4 januari 2010

"snön ligger vit på taken...."

"paradiset-söbben i vinterskrud"

Ja vad annars kan man säga med massor av snö så långt ögat når. Med mer eller mindre snö-is täckta vägar som grund styrde vi till vårt lskade Söbben. Halvtaskiga vinterdäck som enl sägnen varit dubbade verkade tillsammans med 4-hjulsdriften göra sitt jobb och hålla oss på vägbanan. Sent omsider var vi framme, försenade inte av väglaget utan snarare av två döttrar som skulle vidare till pyramidernas land Egypten. Det var således bara min sköna samt FEM KATTER som tagit plats i bilen.

"sovvåningar för Maja & Doris"


Väl framme var till att ta sats, kolla att fyrhjulsdriften var inkopplad och köra över en halvmeter hög snövall för att ta oss in på tomten. Lyckligt nog hade Marie varit där och skruvat upp värmen till en mera behaglig nivå. Vi kunde dra en suck av lättnad -framme.



Så kom morgonen och med den en resa till Lella Låndån för att avhämta dotter -Tilde på centralen. Självfallet skulle ett par garnbutiker utforskas före detta. Ja det där med utforskning innebar storinköp av garn till ett inom tio års planen kommande stickprojekt.

"club knit gathering"


En dotter som ägnat sig åt att Sticka!!! Och att köpa mera garn.... vad månne detta bliva. Ja som andra i hennes ålder spelar datorn en stor roll också.

"Tilde o en dator"


Åter till Söbben, nu med vetskapen att det skulle minsann eldas för kung och fosterland. Dryga 20 m3 ved lagrad skall förbrukas. Vedspisen i köket matades med ved och snart brann en skön brasa i köket. En brasa som vi sedan tänt varje morgon och därmed lurat både energiverk o staten på många ljuvliga kronor.

"vår goa varma spis - sparbössa"


Efter att spisen varit igång en stund visade termometern i köket på 35 grader!!! En värme som snabbt spred sig i hela huset.


Under dagen har vi självfallet gjort ett besök på Orust alldeles eget lella GeKås. Tja riktigt GeKås är det nu inte men billigt i alla fall och massor av fölk och fä. VAd som shoppades? JA nog fan hittade damerna återigen GARN, medan undertecknad hängav sig till sladdar och kontakter.



Vintern skall uppenbarligen fortskrida vilket jag helst av allt vill spy på. Jösses vad jag hatar vinter, troligen är det en av mycket få saker i livet som jag uppriktigt HATAR:


I samma vinterväder ska vi på fredag ta en tur till Skåne, ( Tilde ska hem). Men sedan skall resten av helgen tillbringas här i vårt om än mycket snöiga Paradis.

Inga kommentarer: