onsdag 19 januari 2011

Januari 2011


Ja så var vi tillbaka i våra sk normala gängor, med andra ord på plats i Stockholm igen med allt av nackdelar detta innebär. Frågan är om man verkligen kan vara "normal" i huvudstaden. Medan min kära LL kämpar på sitt jobb har jobbsituationen för min del varit ganska trög. Kjelle har inte fått in en massa jobb varför jag enbart fått några få timmar.

Detta kan ju självfallet också vara en positiv sak, men näää. Att dessutom båda våra bilar tagit semester gör att man känner sig en smula deprimerad. Det började med att vår Daimler stannade ute vid Bromma. Vid kontroll saknades allt som kunde liknas vid gnista på stiften. Således ett tändings relaterat problem.


Hade vi nu talat om en fin Jaguar från 60-talet ja då hade det varit en enkel match att felsöka och reparera. Då var tändsystemen sk elektromekaniska med en tändspole, en fördelare och brytarspetsar. Inte så mycket som kunde bli fel. Borta är dock dessa ljuvliga tider och numera innefattar ett modernt tändsystem en hel värld av datorer som får styrinfo från en mängd sensorer monterade banne mig överallt i bilen.

I Jaguars fall finns där två sk hallgivare monterade som känner av vevaxelns läge, skadas så en av dessa - tja då dör bilen. Efter at ha konstaterat att det fanns ström till tändspolar beställdes så dessa två givare från Joes Garage. När det sedan kom till byte av den främre givaren upptäcktes att hela remskivan var lös, den hade separerats och därmed mekaniskt skadat givaren. Vilket fick till följd att bilen fortfarande är död och står stilla fram till att en ny remskiva monterats.

Medan Daimlern var död gjordes så ett försök att återuppliva vår Jagga. I med ett batteri och poff bilen var i gång men ville inte gärna växla mellan alla växlarna. Nej den var helt nöjd med att enbart fungera på 3-ans växel. Visst med en motoreffekt på 200hp + var detta inga större problem, den funkade och det var huvudsaken. En mängd varningslampor på panelen berättade att inte allt stod rätt till, men den gick!


Ända fram till att jag stannade utanför ICA och gick in för att handla. Väl tillbaka vid bilen visade sig denna vara Stendöd. Återstod att bogsera hem den ett par kvarter och där står den nu med p-böter på rutan i väntan på nytt liv.

Allt medan Kjelle haft vänligheten att låna ut en Renault Modus som transportmedel till oss. Tack och lov för chefer som han -TACK.

I nu läget ligger ett antal datorboxar på tork inne i lägenheten och förhoppningsvis ska detta göra att bilen snart startar igen och kan serva oss på vanligt bekvämt sätt.
När bilar går sönder kommer snabbt tanken att vi kanske borde äga en helt annan bil, en sådan där typisk svensson bil som funkar varje dag och inte går sönder allt som oftast. Denna tanke försvann dock som tur är ganska snart.

Ja så har antalet katter decimerats i vår familj. Med först Doris som fick en kattunge "Piiip" sedan Maja från Malö som fick fyra söta ungar blev huset ganska katt-astrofalt. En annons löste dock detta ganska smidigt, vilket även innebar att Maja tillsammans med en av sina ungar flyttade till en ny trevlig familj.


Resultatet blev således att idag bor Doris(birma) tillsammans med sin son Mats(vägkorsning) och Piip (sjövägskorsning) här hos oss.


poff

Inga kommentarer: