fredag 6 maj 2011

Äntligen

Tuff-tuff-tuff tuff tåget. Tåg var fantastiska skapelser som i ur och skur körde över hela landet. Tåget var det idiotsäkra sättet att resa, ALLTID punktligt, ALLTID med en personal som verkade älska sitt jobb och lät detta smitta av till passagerarna. Samma tåg gav troligen upphov till att varenda manfolk i åldern 5-100 ville ha en modelljärnväg hemma.


Men det var long time ago. Numera är modelljärnvägar för äldre herrar med leklynne och SJ är till för dem som inte har något behov att komma i tid, eller kanske ens komma fram. Samma SJ som försökte charma resenärerna med plastmackor. Dessa var inplastadade på sådant sätt att de troligen aldrig blev förtärda(ingen lyckades komma in i förpackningen).

Så sitter jag här på vårt älskade Söbben och längtar efter mitt Hjärtas dam så in i helvete. Förra resan hon gjorde med SJ, resulterade i en försening på dryga 3 timmar!! Betänk dessutom att hela resan tog förutom förseningen omkring 3 1/2 timma. Som kompensation från SJ fick hon så pengarna tillbaka i form av en ny biljett!!! Hurra då åker du gratis nästa gång!

Medan jag gjorde mitt i förberedelser på Söbben (klippa gräsmattan, tvätta fönster, städa, måla i sovrummet, måla lite var stans, fixa och dona) skyndade min Lise-Lott självklart med andan i halsen till Stockholms central för att där embarkera tåget 16,30!

Men skam den som ger sig, rälsen ligger tom från Sthlm C, inga tåg går och åter en försening på 3 timmar! Hur ska dom ha det på SJ, ska dom köra tuff tuff tåg på ett sätt som gör att deras tilltänkta passagerare börjar lita på SJ och tycka att SJ är ett fantastiskt företag i resebranchen.
Möjligen skulle de kanske sätta in gammaldags dressiner så slipper de hyra in dyrbara ersättningsbussar.

Dressiner finns uppenbarligen i en mängd varianter, antingen för de tu som vill ha ersättning för en privat kupe,


eller de som trivs med att resa tillsammans med andra.


Strax före midnatt väntas så min älskade anlända, till slut.......

Anser att SJs passagerare på deras försenade tåg dessutom skulle kompenseras med timpeng på säj 150-500,oo timman. Jösses vilket slöseri med tiden att sitta och vänta på en trist central station i folkhemmets Sverige.

Inser att jag som inbiten BILLIST med en sk bensinslukare dock valt det enda seriöst vettiga alternativet. Att köra bil innebär oftast en kostnad i soppa som står i direkt jämförelse med SJs biljettpriser. Åker vi sedan flera i bilen sjunker priset per person avsevärt...

Så skrota SJ totalt NU, och se till att alla har en stöddig bensinslukande Bil att färdas i.



Inga kommentarer: