onsdag 29 maj 2013

sommar

Äntligen kom något som liknar sommar till Söbben. Lyckades få "tummen" ur akterkastellet och fixade med båten.  Skrovet slipades, bottenmålades och lackades. en ny nyas på vattenlinje infann sig också innan det så var dags för sjösättning som självfallet gick som smort.

"Tummen" hade trist nog suttit i ganska hårt varför den tilltänkta ordinarie motorn OLE 6hp, självfallet inte kunde tas i bruk. Återstod lillebror Johnson 3hp som faktiskt startat efter vinterns sömn. Tja visst vaknade den men redan efter 25 meter ville den somna om, vilket gjorde att jag fick styra vår båt in till ledig plats vid bryggan igen.


Under gårdagen i fint väder gjordes så ett nytt försök att få liv i Johnson vilket lyckades. Sakta stävade vi så ut från Vindö Camping & Marina innan storseglet kunde sättas. Det blåste på typiskt kaos sätt, med andra ord vinden ändrar riktning mest hela tiden och självfallet befann sig Captain kvar i vinteride och inte såg upp. Bommen kom farande och gav undertecknad en fet smäll i huvudet (det blev en bula). Detta verkar vara en tradition vid jungfrufärden varje sommar.


För storseglet endast segelade vi så med god fart mot vårt mål. Elisabet och Rune´s skyddande hamn. Nu gällde det att komma iland! Att just denna dag var en sådan som mina trevliga hamnvärdar var på kalas och därmed inte hemma som de brukar. Gjorde att jag fick  stanna ombord en dryg timma. Med hjälp av telefon jagades dock kompis Göran upp ur sin slummer efter maten. Det var därför han som agerade Taxi och rodde ut för att hämta mig i Elisabet´s eka.


Att ta sig från Söbben tillbaka till Vindö Camping fixades med ännu en vän - Klaus som anlände med sin "Lady Luck". Slutet gott allting gott!

"Lady Luck" (Chevilac)
Brödbrist gjorde att jag tog turen till Henån där Orust Motor Club nu dragit igång sina Tisdags-träffar! Ett flertal fina bilar fanns därför att dregla över.  Självfallet fanns där Cadillac´s och andra GM produkter men också ett antal fina Fordar!

Ford A roadster m VW 1200 Ratt

Ford Offenhauser - så läcker maskin

Kolla in de fina JP-fäljarna. KOLLA!!!

Ford Junior

En A-Ford Roadster visade på Fords koppling i bland annat Brasilien och Australien på den samverkan Ford och VW haft-har.  Att samma A-Ford ståtade med JP-fäljar från vår alldeles egen Tuna-verken var kul att se.
Chevrolet Roadster

Packhard o Chevy

Nedräkningen har nu verkligen börjat, på torsdag anländer min älskade Lise Lott, HURRA!

Inga kommentarer: