torsdag 10 december 2009

tankar formade till ord

Självfallet kommer "Söbben" att vara med även denna gång då vi i morgon åker till vårt paradis för en skön helg.



Nytillskottet "M/S Ding-E" hade av dess oansvarige Ägare-Kapten placerats på ett synnerligen olämpligt sätt enligt RBK´s VarvsKapten Kennet. Med assistans från Rille lastades därför båten på en släp och forslades ut till Ekerö för vintervilan. Efter en dos nya milda YES återfanns en del av hennes gamla glans under all smuts. sedan förpassades hon till vintervilan som abrupt kommer att avbrytas i vår då hon skall målas och förses med en motor.



Vå älskade "Kejsarinna Doris" lyser ännu efter 2 månader med sin frånvaro vilket får oss att tro att hon kanske råkat illa ut på allvar. Om inte hoppas vi självfallet att hon ska dyka upp (i så fall troligen tjock om magen) och som hennes tradition bjuder föda sina ungar i vår säng.


Snabbt över till annat ämne nämligen trafik och i synnerhet den i Stockholm! Att den efter svenska mått är tät hör till men hur bär de sig åt? Mina iaktagelser har avslöjat att det finns några grupperingar av anarkistisk art. Gånganarkisterna som med miljön som ursäkt går extra sakta på övergångställen, helst fullt upptagna med en telefondisskusion. Vilket fall har de företräde i alla lägen och är övertygade om att ALLA bilister både kan och kommer att stanna. Vi har den stora kännbara gruppen TAXIanarkister som anser sig ha rätten att köra precis hur som helst, var som helst och när som helst. TAXI dubbelparkerar på högtrafikerade leder för att vänta in/släppa av en ensam resande!! Samma TAXI har dessutom med statliga medel fått abbonemang på mitten filen på sträckan Stockholm-Arlanda. Här gäller fri fart dessutom för alla TAXI.


Min verksamhet har nu överförts till Ekerö där jag hyr en liten mekarlokal av vännen Erik och dennes mek-smidesverkstad. Ännu har jag dock inte kunnat flytta in helt då lokalen ännu är belamrad med en massa av förre hyresgästens prylar. Här ute finns också Per´s Monteray båt i väntan på att dess motor ska demonteras.


Ett nytt biprojekt har också infunnit sig i form av en 1965 års Ford Cortina de luxe. Denna var i ovanligt gott skick men behöver en del smärre reparationer innan den kan säljas till lämplig bilentusiast för mesta möjliga. Tack vare undertecknads samlar mani har en mängd extrautrustning kunnat hämtas från gömmorna och monteras på bilen i fråga. Allt i förhoppning att den ska kunna tolkas som en GT / Lotus wanna bee-bil.



Då på 60-talets slut var denna en av de tre stora drömbilarna bland grabbarna. En Röd Volvo PV Sport, en BMC Cooper eller en Röd Cortina GT-Lotus. Senare skulle alla dessas värde decimeras till intet och man kunde köpa en handfull av dem för en tusenlapp. Idag har dess värde ökat markant, ja i vissa fall antagit anstronomiska belopp. Till och med inbitna Jänkarfanatiker fäller positiva kommentarer om Cortinan.

Andra advent är passerat denna helg är det Lucia. Hur var det nu, av någon anledning blir jag pissed över att sångtexter förändras, förvanskas till oigenkännlighet. tex:



Natten går tunga fjät, runt gård och stuva, kring jord som sol FÖRJÄT( idag ofta förlät) skuggorna ruva. Att solen övergett oss på vintern är ett känt faktum varför orginaltexten stämmer med vår vinter, men hur e det med att solen skulle förlåta? Hmm någon mer som reagerat.


Så är det dags för Jul och med denna kommer mina årliga Juldepressioner. En sjuka som grundar sig dålig ekonomi vilket gör att alla de presenter jag vill köpa till mina närmaste inte finns inom min ekonomiska sfär. En annan del av denna depression ligger i att jag saknar kontakten med mina egna barn. Ja i alla fall de två äldsta som sagt upp bekantskapen med sin pappa sedan många år tillbaka.


På min önskelista finns därför en massa pengar innan Jul till julklapps inköp samt att kontakten med min son o dotter kan återupptas.


ToToDin vill ha en kattunge. Med andra ord en katt till förutom charmiga kattjejen "Quincy"(kanske en transa). Jakten på blocket har hittills medfört i samtal till en kattmatte med ett par jättesöta orange kattungar. Men där fick vi tji för TTD ville nu ha en hankatt och de var slut.


Maj på Malö vackra maj, dig vill alla böljor smeka, när du kommer i din eka och förtöjer en vid strand.....



Evert besjön Flatö och Malöströmmar på forntiden men än idag finns hans Handelsman Flink kvar i formen av både cafe, restaurang o hotell samt den gamla butiken. Här finns kanske inte Maj längre men väl en liten kattfröken vid namn Maja som ska flytta in hos oss. Redan på lördag går flytten till Söbben och sedan när helgen är slut till Stockholm där hon får bekanta sig med Mats. denna goe kattkille som inte har en aning om vad för kul han kunde haft med en söt kattjej.

Julplaneringen innebär en liten snabbtur till Arvidsjaur,s edan returresa till Sthlm och vidare till västkusten. Nyårsafton skall förhoppningsvis firas på en arrangerad fest i staden Göteborg. Detta ska bli KUL.


kram alla läsare och o-läsare

Inga kommentarer: