onsdag 8 juni 2011

Sol ute sol inne...


"lillstuga 1 eller 2"

Åter på kära Söbben, trist nog var min älskade tvungen att resa tillbaka till 08-ghettot men återvänder hit om nån vecka. Fadäsen med sönderslagen sidoruta på Forden löste sig med svett och ett par hundralappar i dag.

"Ford Mondeo före makeover"

Ett tidskrävande besök hos Uffes Bildelar på Orust. Tror p[ fullt allvar att vi m'nniskor inte alls 'r sl'kt med aporna d[ det tar emot att klättra i högar med bilvrak för att finna rätt reservdel. Men slutligen hade jag i alla fall vunnit kampen emot en massa skruv som självfallet var delvis dolda och annat skrot. Sidorutan blev demonterad med assistans av svett, svordomar under en dryg timma. Väl hemma tog det knappt en halvtimma att montera den samma i dörren. Ja så gick det en stund på att sanera bort allt glassplitter som tycktes ha krupit in i varje vrå av bilen.

"Mondeo efter del-makeover"

Redan tidigare hade jag hunnit maskinpolera nästan hela karossen, allt i avsikt att se en form av positivt resultat, inför den kommande rostlagningen som jag bävar för. De e fan vad en del bilar och tydligen Mondeo kan rosta. Rosten skall dock åtgärdas snarast så att bilen kan besiktigas. Min förhoppning med denna Ford var till en början att Rosalinn skulle gilla den, hon lär ju snart ha körkort och vill självfallet ha bil. Av någon anledning tycktes inte Mondeon attrahera hennes sinnen i lika stor utsträckning som en Jepp Cherokee och en Hummer. (uppenbart den typ av fordon som unga tjejer med nytt körkort vill ha).

Vad ingår med i de dagliga sysslorna här på Söbben, jo SNIGELJAKT. Med hjälp av sopskyffel och en blå ta-moj(handikap hjälpmedel med långt skaft o gripklo) plockas de rackarna en efter en för att sedan förpassas till en stor plastburk fylld med en grogg bestående av Tändvästska och Rödsprit. Förhoppningsvis får de en smula Fylla innan de drar till de sälla jaktmarkerna. ja se sniglarna e ett jävulens påfund den saken är klar.

Ja så var det resten av familjen här på Söbben, alla tre överlyckliga över friheten. En öppen dörr gör att de tre tar sina turer ut ur huset(de stannar dock i närheten). Kejsarinnan Doris har ju vanan inne, och tycks denna gång inte känna suget efter en karl. Allt medan Mats föredrar att ligga i en av buskarna och betrakta blommor och kryp. Ja så kommer vi till Pip som tycks ha förtärt något ytterst olämpligt. Fan vad det luktar!

"Kejsarinnan Doris"

Trist nog är det så att när man ropar på dem så dyker de sällan eller aldrig upp. Som idag då jag fann Mats liggande vid fönstret invirad i en lampa. Medan Kejsarinnan Doris och Pip återfanns under vår stora säng.


"Mats min älskade Liselotts kelgris"

"Pip för det var så han lät som unge"

Idag var jag på Jobb-Inkvisitation. Med ljus och lykta söks jobb av något och alla slag och nu var det dags att ställas till svars. Allt i hopp om att få ett vaktmästar-vikariat på ett sjukhem (på halvtid). Inkvisitationen gick bra och kanske leder den till jobb. Fingers crossed.

På lördag blir det en tur till F-ing Åmål. På ett cafe där ska min gamla gitarrelev framträda med sitt band från Canada. Ska bli riktigt kul att återse henne och höra hennes musik. Trist att inte min älskade Liselott var här och kunde åka med, nu får jag istället sällskap av min stört coola faster Mariann som vid 80+ tycker det kan vara kul med äventyr av detta slag.

Inga kommentarer: