torsdag 22 april 2010

"on the run - på rymmen"

Dags igen. Efter många om och men och allt för lång tid kunde vi äntligen packa samman lite prylar och åka till vårt kära Söbben. Med alla bilar ur spel utom XJS´n återstod likt vår tur till Arvidsjaur att hyra en kärra av Kjelle! (lite dragigt att åka cabbe 50 mil).

Denna gång blev det en Renault Clio som tog oss dit, avsevärt billigare i bränsle än systerbilen Modus den saken e klar.




Clion rullade på riktigt bra på den nästan tomma motorvägen. Strax utanför Örebro låg där dock två bilar tätt intill varandra och körde riktigt sakta. Troligen hade de betalt parkeringsavgift. Snart nog dök den ena av dem med ilsket blinkande blåljus och ansåg med eftertryck att vår Clio´s prestanda var olovligt bra med tanke på den nära nog ödsliga motorvägen.


Väl framme kunde vi ägna oss åt att vila av hjärtans lust vilket vi gjorde. Samt åt den beställda skaldjurs smörgåstårtan som vår Calle så lämpligt hämtat på ICA-Pärlan i Henån. den var verkligen god och börjar bli lite av en traditionsmåltid när vi kommer dit.

Sista lediga dagen (söndag) tog vi tillfället i akt att försöka tömma Marie, CAlles o Alex lilla Ockelbo segelbåt som övervintrat i havet omgärdad av is och väder. Den var nu vattenfylld till nära nog bristningsgränsen och vilade med kölen mot bottnen av dess kajplats, med vattenlinjen flyttad till ca 1 dm från däck. En duktigt stor sänkpump fick vi låna av en Petterson båt ägare(ovanliga på denna sida landet).


" Lise-Lott och en väldränkt Ockelbo"

Pumpen gjorde att båten snart var flott och enbart en mindre mängd vatten återstod att länsa. Något för Calle att göra på lediga stunder. :=)





Efter att ha länsat segelbåten körde vi ner på Orust Marina och promenerade till "Susannes Brygga" Här hade vi för avsikt att ge vår båt sin nya hemmahamn. Det sidade sig dock att bryggan lämnat detta liv med hjälp av isen denna vinter. Bryggans alla beståndsdelar i form av prima virke var förvandlat till stickor. Kvar återstod stolparna fortfarande väl förankrade i botten av fjorden.




"Skal av blåmussla ger en vacker bild"

Med innehåll hade de sålts i centrala Sthlm för 57,oo/Kg!!"


Resan hem gick perfekt och snabbt, vi var tillbaka i vardagen.








Nu väntade en tuff arbetsvecka som till helgen innebär att Nella kommer på besök samtidigt som vår båt ska sjösättas för denna säsong.
Mera om vår båts bravader finns på /

Inga kommentarer: