torsdag 29 december 2011

mer klappar


Det är något ganska fantastiskt, det liv som uppenbart förs i de fashionablare delarna av Fjollträsk och i detta skede om något stämmer mitt smeknamn på huvudstaden förträffligt med verkligheten. Är dessa människor i överklassen medvetna om livet utanför Djurgården, Lidingö, Östermalm mfl gräddhyllor i vårt land. Mannen med slitna kläder som står utanför shoppingcentrat och säljer tidningar från de hemlösa borde kamma hem storkovan. Så icke. Inte fan offrar fina folket 40 spänn på den faktiskt läsvärda tidning han säljer. 

Nej så här i mellandagarna ägnar de en hel del tid att kasta förra årets lyxkonsumtion i soprummet för att göra plats åt alla nya prylar som tomten kommit med. Som hedersmedlem i "Pippis sakletareklubb" ska jag självfallet inte gnälla över detta faktum, det är bara att glädjas åt situationen som den nu är. Troligen tillhör min älskade LL och jag de verkliga Fattighjonen på Östermalm vilket gör att grovsoprummet framstår som en guldgruva med gratiserbjudande så här i mellandagarna.

Skörden dessa mellandagar kunde ökats på med en oanvända Espressomaskin som trist nog saknade en vital del, men kom ändå att innehålla följande:


1 st Sony datorskärm, 1st Acer datorskärm videscreen med dvd uttag, 1st OBH kaffebryggare, !komplett Sanyo stereoanläggning - förstärkare, tuner, skivspelare och högtalare ca 2 x 20 watt. plus några förlängningsladdar med grenuttag. 


Sammanlagda nypriset på dessa prylar torde ha varit i närheten av 5 tusen kronor. Självfallet fungerade allt perfekt!!! De skulle dessutom inbringat sköna slantar på en av Röda Korset-Frälsningsarmen osv loppisar....men som sagt, medlem i sakletarklubben tackar och bockar för extra Julklappar.

I och för sig hade jag inte förväntat ett annat beteende bland folket på fina Östermalm, slit och släng. Tja det där med slit funkar inte, här gäller det att ha det absolut senaste, förra årets modeller är redan passe´. De passar dessutom föga i lastutrymmet på Cayennen, Hummern eller MB suven som står på gatan tillsammans med Porsche, Maserati och andra super bilar. 

Inga kommentarer: