torsdag 8 november 2012

back to reality

Vardag i Stockholm, en kund som anmält sitt intresse för mina tjänster befann sig plötsligt under några få timmar i landet, varför jag körde hem till honom i hopp om att lösa någon del av dennes problem. eller i alla fall betrakta kommande problem. 


Grundproblemet var en stor grå vacker Jaguar Mk V från 1949 som vägrade starta där den stod parkerad i ett kallt garage utanför hans hus. 


Efter att kontrollerat tändsystem och en del andra elektriska detaljer gjordes så försök att starta denna klenod. Självfallet hade bensinpumpen gett upp varför bilen trots allt inte ville gå i gång. 


Dock med hjälp av startgas startade den och dog snabbt igen, något som gav svar på vidare problem. Bensinpumpen behövde renoveras. Detta arbete fick dock i brist på lämpliga reservdelar skjutas på framtiden ett par veckor.


I garaget fanns också något som kanske kan kallas en kopia av en Excalibur. På utsidan var de snarlika, medan det under motorhuven fanns en 4-cylindrig Ford motor monterad. En kitcar som dock såg både välbyggd och fräsch ut till max.



Att ägaren bär epitetet bil-nörd stod klart redan tidigare vid samtal på telefon. Nu med facit i hand stod en Rover parkerad utanför, en buss i form av Honda Goldwing samt vardagsbilen en Bently Continental!! Ytterligare ett par bilar ska dock finnas i samlingen, bla en E-type.


Efter ett par timmars kyligt mekande avbröts vår sejour i bilvärlden tills reservdelar skaffats.
















Inga kommentarer: