söndag 28 augusti 2011

"en hermelin bland katterna"

Vem som kikat på vem kan man troligen disskutera när man
ser de ljuvliga rundade formerna på en XK120 av W Lyon" resp
Anders Zorns kullor.

Som sann Anglofil finns självfallet även ett par 6 pence till hands.


Himlen visar en gråaktig nyans med stänk av sol mellan skurarna när vi embarkerar XJS´n för färd till staden Uddevalla. Det duggregnar och så snart vi var klara för avresa ville bilen inte starta! Självfallet var batteriet uttömt varför startkablar och Mondeo togs till hjälp. Med ett vänligt och bara en smula aggresivt vrål startade bilen klockrent och resan kunde påbörjas.

Vår "hermelin" bland ras-katter!

Huruvida bilarna eller Bosse Bildoktorn var huvudattraktion
kan disskuteras. Här bredvid en E-typ V12 2+2

Ofta uppkommer frågeställningen huruvida man blir våt om man kör en öppen bil i regnväder och som vanligt infinner sig samma svar. Nej man blir inte våt, fartvinden gör att man inte behöver oroa sig för regn så till vida man inte behöver stanna! Nog om detta snabb resa in till Uddevalla och Torp där Jaguarklubben engagerat "Bosse boldoktorn" vid en träff. Strax intill fanns ytterligare intressanta samlar bilar uppställda men just denna dag tycktes de föra en ganska tynande tillvaro i glansen av alla Cat-ter!

Jaguar XJ120 FHC samt ännu en Hermelin i form av
en Morgan +4

En av mina Jag-favisar. En 3,8 S-type från 1966.
En gång världens snabbaste familjebil.


Ännu en asfaltskrynklare i form av en XJ40-R Sport.
sällsynt är bara förnamet.

Vår bil hade absolut inget med den förestående Concour de elegance att göra, då den bär på teoremet "skomakarens ungar osv". Sålunda som den skruvare jag är ofta åt andra kommer mina egna fordon att eftersättas i mångt och mycket. De funkar dock ypperligt.
Ja så fick Bosse den galning för sig att fråga
vad det var för en Hermelin?

Allt nog var det mycket bilprat oss nördar emellan. Kan man kalla det en klubb för inbördes beundran tro? Eller var dessa dryga 60-talet bilar en exempel på Grov-Porr för Anglofiler. Här nedan kommer nu en knippe bilder från denna dag.

Ännu en Hermelin plus en XK120.

XJS convertible från 1994. 4,o liters motor

Ja såvar det de där andra entusiastbilarna, där defenetivt en Camaro SS sken likt en stjärna på himlen. Kul var faktumet att där fanns tre Camaros som alla representerade olika grund modeller av denna uppstickare bland "pony cars"!

Chevrolet Camaro SS troligen ca 1968

Camaro´n och Opel Manta GTE

Rover samt Camaro o PV

Det blev en trevlig dag bland bilentusiaster.....

Inga kommentarer: